Styret

Ole Moland, leder

Ole MolandOle startet med judo i NJJK i 1997. Han var først konkurranseutøver og har siden vært aktiv som enten  trener eller styremedlem eller andre ting.

Han ble med i Judo for fred i 2012 mens han bodde i Zambia og jobbet for det zambiske judoforbundet og var senere med  på oppstarten av JFF sitt prosjekt i Livingstone, Zambia, høsten 2013.

Han er utdannet samfunnsøkonom og jobber til daglig på Oslo universitetssykehus med nyttevurderinger av prosjekter.

Oscar Gulseth, nestleder

Portrettbilde av Oscar GulsethOscar begynte å trene judo da han bodde i Tyskland i 1994. Da han flyttet tilbake til Norge to år senere, fortsatte han med judo her også, da ved Oslo Judo Klubb på Skullerud. Det var først da han begynte på videregående at Oscar virkelig fikk sansen for å trene og konkurrere mye i judo.  Oscar har flere medaljer fra norgesmesterskap, men han har fortsatt til gode å få seg svart belte…

Studieåret 2014-2015 bodde Oscar i Trondheim og begynte da å trene judo ved NTNUI Judo etter et par års pause fra sporten. Her ble han kjent med Birgit Ryningen som introduserte ham for Judo for fred, og han valgte å bli med som styremedlem i februar 2015.

Til daglig studerer Oscar, samt at han jobber sporadisk ved Löplabbet. Bortsett fra judo og annen kampsport, er han interessert i de fleste typer idrett og er generelt glad i trening og friluftsliv. Det går mye i styrketrening, løping, alpint, topptur, m.m.

Marit Øvstedal, styremedlem

Marit ØvstedalMarit hadde lenge en formening om at det å begynne med judo var en god idé. Men det ble med idéen helt fram til år 2000. Som fersk student troppet hun opp på NTNUIs judotrening, uten helt å vite hva hun gikk til. Etter mye moro, og en og annen skade i studietida, har kun stadige comeback på matta gjort at hun fortsatt kan hevde å drive med judo. Hovedgrunnen til at treningene stort sett kommer enkeltvis og med gode mellomrom, er at hun har jobbet til sjøs og på plattform i mange år og reiser mye på fritiden.

Det har også blitt noe reising med JFF. Marit ble med i Judo for fred i 2008, og er nå leder etter å ha vært styremedlem og nestleder fram til 2011. Hun har vært på JFFs årlige Partnermøte i India alle de 5 gangene det har blitt arrangert, og fikk endelig gleden av å besøke Kabul vinteren 2014. Hun var også en tur i Livingstone, Zambia i 2013 i forbindelse med oppstarten av prosjektet der.

Dette året bor hun i Dronning Maud Land i Antarktis hvor hun jobber som forskningstekniker og stasjonssjef ved Norges forskningsstasjon Troll, og det blir naturligvis lite reise- og judoaktivitet. Derimot finnes det uante muligheter til fritidsaktiviteter rett utenfor stuedøra.

Birgit Ryningen, styremedlem

Birgit RyningenBirgit er oppvokst i Skien. Hun begynte å trene judo i OSI (Oslo Studentenes Idrettsklubb) høsten 1996. Det tok ikke lange tida før hun trente judo hver dag og helst to ganger om dagen. Selv om treningsmengden har gått ned med årene er interessen for judo fortsatt like stor. Hun var med å starte opp Judo for fred i Norge i 2003 og har vært i Afghanistan som trener flere ganger. Hun har vært leder i JFF i 7 år, men er nå styremedlem.

Birgit har stor tro på at judo kan gi barn og unge i Afghanistan og Zambia en mulighet til å forbedre sine egne liv. Hun mener at judo er et fantastisk verktøy for å lære unge respekt, konfliktløsing, mot og ærlighet samt gi dem god helse og noe positivt å glede seg over i hverdagen.

Selv har hun drevet aktivt med konkurransejudo i flere år. Hun var landslagsutøver i noen år og har meritter som Nordisk mester og flere Norgesmestertitler. Hun har også vært medlem av Jentekomiteen og Markeds- og Mediakomiteen i Norges Judoforbund og hun har vært regionstrener for ungdom i Trøndelag. Hun er utdannet Trener 2 og har 3. dan.

Til daglig jobber Birgit som forsker hos SINTEF hvor hun forsker på solceller. I tillegg til judo er hun friluftlivs- og fotointeressert og drar gjerne på lange turer med sykkel eller kajakk. Hun trives også på ski, i klatreveggen, til fots og trener litt Brazilian jiu jitsu på si.

Ida Ruiken, styremedlem

Ida Ruiken og judobarnIda kommer fra en familie der alle sammen har drevet med judo. Hun kommer opprinnelig fra Tyskland og flyttet til landet i nord i 1999. I 2008 flyttet hun til Touma i Hokkaido, Japan for å gå på videregående i ett år og trene Judo ved siden av. I 2009 graderte hun seg til svart belte og arvet dermed, som første og hittil eneste datter, det sorte beltet til moren sin. Ved siden av Judo startet hun å trene både Ju Jitsu og bryting i Ålesund.

I 2011 flyttet Ida til Nordens Paris, Tromsø, for å starte på sitt studie i fiskeri og havbruk ved universitetet i Tromsø. Her fortsatte hun å trene Judo i tillegg til bryting og graderte seg til 2. Dan i 2012 i en alder av 22 år.

Samme sommer la hun ut på ferden til faderlandet for å studere ved Christian Albrechts Universität zu Kiel som Erasmusstudent. I Kiel startet hun med Luta Livre og Thaiboksing i tillegg til bryting.

Ved siden av all treningen og studier har Ida vært medlem i NJF-styret i perioden 2011-2014 og vært styrekontakt til JFF. I forbindelse med dette har hun vært med på partnermøte i India to ganger, i 2012 og 2014. Hun har også dømt fast på Norges Cup siden 2011 og gikk opp til dommer B-lisens i 2012.

Sommeren 2014 la hun ut på ferden til Zambia for å jobbe for det zambiske Judoforbundet. Grunnen til at Ida driver med Judo ved siden av alt annet og dette er og blir hennes hovedidrett er fordi Judo formidler noe som andre idretter ikke gjør. Om man driver med Judo og følger reglene, så blir man et bedre menneske. Gjennom idrett finner man venner overalt i verden. Uansett hvor man kommer fra, på matten er vi like alle sammen.

Jon Erie Prytz, varamedlem

Portrettbilde av Jon Erie PrytzJon Erie satte fot i dojoen til Haugaland Judoklubb for første gang i 1988. Siden har han vært aktiv på matta selv om det blir «noe» mindre konkurrering enn i ungdomsårene. Han har i dag 1. dan. Det er to hovedgrunner til at han har holdt på med judo; den ene er at han enkelt og greit elsker å slåss, men det aller viktigste med judo for Jon Erie er menneskene som er involvert i idretten. De båndene han knyttet til sine treningkamerater som 10-åring for snart 30 år siden er fremdeles, den dag i dag, hans aller beste venner og de møtes fremdeles på mata hver uke. Han har opplevde at den gjensidige respekten og båndene som knyttes mellom judoutøvere ikke er unikt for klubben i Haugesund. I 1998 flyttet han til England for å studere og ble værende i over 8 år – 5 år i Bournemouth og 3 år i London. I løpet av denne tiden trente han i mange forskjellige klubber, og hver gang ble han sittende igjen med den samme gode følelsen, at dette er rause og imøtekommende mennesker som blir genuint glad hver gang en ny judoutøver spør om å få delta på trening i deres klubb.

Judo har uten tvil vært med på å forme ham som person også utenfor dojoen. Det å forberede seg til en turnering, sette seg selv under press ved egne ambisjoner og til slutt kjenne på nervene når oppgjørets time er kommet, er erfaringer mange kan dra nytte av videre i livet. Den viktigste leksa har allikevel vært å lære å «te seg» i seier og ikke minst nederlag.

Jon Erie er evig takknemlig for at han fikk kjenne på disse følelsene gjennom judoen i trygge omgivelser hjemme i Norge, for han er akutt klar over at slike privilegier er det langt ifra alle barn som har. At judo kan tilføre glede og verdier til de som har lite eller ingen ting fra før er han ikke i tvil om og er grunnen til at han ble med i JFF i høsten 2015.

Til daglig jobber Jon Erie som kiropraktor og driver to klinikker med bredt tverrfaglig team bestående av kiropraktor, fysioterapeut, PT, akupunktør, massør, ernæringsfysiolog og treningsenter der opptrening og rehabilitering foregår. Han har spesiell interesse innen behandling og forebygging av idrettsskader og føler seg veldig priviligert som får jobbe med spennende pasienter sammen med gode kollegaer innen for et område som har interessert ham helt siden barndom.

Lars Tandle Kyllingstad, varamedlem

Lars Tandle KyllingstadLars utførte sitt første judokast i Sandnes Judoklubb i 1996. Høsten 2002 flyttet han til Trondheim for å studere, og da tok det ikke lang tid før han ble trener og styremedlem i judogruppa til studentidrettslaget NTNUI. Han ble værende i klubben lenge etter at han var ferdig med studiene, og innehadde rollen som NTNUIs hovedinstruktør helt frem til sommeren 2016. Nå trener Lars i Trondheim Judokwai. Han har graden 2. dan.

Lars ble involvert i Judo for fred tidlig i 2005, da han og Per-Einar Torbergsen reiste til Kabul som judotrenere i fem uker, noe han beskriver som en en fantastisk og uforglemmelig opplevelse. Kort tid etter ble han styremedlem, og i dag er han varamedlem og IT-ansvarlig. I tillegg til vervet i JFF var Lars instruktør for Norges Judoforbunds Trener 1-kurs i en årrekke.

Når han ikke er på judomatta jobber Lars som forsker innen fiskeriteknologi i SINTEF, hvor han jobber med matematisk modellering, simulering og programvareutvikling, med det formål å gjøre norsk fiskerinæring mer effektiv, miljøvennlig og sikker. Ellers beskriver han seg selv som friluftslivs- og treningsentusiast og en reiseglad mat- og vinelsker.

Share on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *