Styret

Ole Moland, leder

Ole MolandOle startet med judo i NJJK i 1997. Han var først konkurranseutøver og har siden vært aktiv som enten  trener eller styremedlem eller andre ting.

Han ble med i Judo for fred i 2012 mens han bodde i Zambia og jobbet for det zambiske judoforbundet og var senere med  på oppstarten av JFF sitt prosjekt i Livingstone, Zambia, høsten 2013.

Han er utdannet samfunnsøkonom og jobber til daglig på Oslo universitetssykehus med nyttevurderinger av prosjekter.

Oscar Gulseth, nestleder

Portrettbilde av Oscar GulsethOscar begynte å trene judo da han bodde i Tyskland i 1994. Da han flyttet tilbake til Norge to år senere, fortsatte han med judo her også, da ved Oslo Judo Klubb på Skullerud. Det var først da han begynte på videregående at Oscar virkelig fikk sansen for å trene og konkurrere mye i judo.  Oscar har flere medaljer fra norgesmesterskap, men han har fortsatt til gode å få seg svart belte…

Studieåret 2014-2015 bodde Oscar i Trondheim og begynte da å trene judo ved NTNUI Judo etter et par års pause fra sporten. Her ble han kjent med Birgit Ryningen som introduserte ham for Judo for fred, og han valgte å bli med som styremedlem i februar 2015.

Til daglig studerer Oscar, samt at han jobber sporadisk ved Löplabbet. Bortsett fra judo og annen kampsport, er han interessert i de fleste typer idrett og er generelt glad i trening og friluftsliv. Det går mye i styrketrening, løping, alpint, topptur, m.m.

Birgit Ryningen, styremedlem

Birgit RyningenBirgit er oppvokst i Skien. Hun begynte å trene judo i OSI (Oslo Studentenes Idrettsklubb) høsten 1996. Det tok ikke lange tida før hun trente judo hver dag og helst to ganger om dagen. Selv om treningsmengden har gått ned med årene er interessen for judo fortsatt like stor. Hun var med å starte opp Judo for fred i Norge i 2003 og har vært i Afghanistan som trener flere ganger. Hun har vært leder i JFF i 7 år, men er nå styremedlem.

Birgit har stor tro på at judo kan gi barn og unge i Afghanistan og Zambia en mulighet til å forbedre sine egne liv. Hun mener at judo er et fantastisk verktøy for å lære unge respekt, konfliktløsing, mot og ærlighet samt gi dem god helse og noe positivt å glede seg over i hverdagen.

Selv har hun drevet aktivt med konkurransejudo i flere år. Hun var landslagsutøver i noen år og har meritter som Nordisk mester og flere Norgesmestertitler. Hun har også vært medlem av Jentekomiteen og Markeds- og Mediakomiteen i Norges Judoforbund og hun har vært regionstrener for ungdom i Trøndelag. Hun er utdannet Trener 2 og har 3. dan.

Til daglig jobber Birgit som forsker hos SINTEF hvor hun forsker på solceller. I tillegg til judo er hun friluftlivs- og fotointeressert og drar gjerne på lange turer med sykkel eller kajakk. Hun trives også på ski, i klatreveggen, til fots og trener litt Brazilian jiu jitsu på si.

Lars Aaserud, styremedlem

Lars startet sin judokarriere høsten 1999, og har siden dette trent judo aktivt. I ungdomsårene satset han mer og mer, noe som resulterte i flere medaljer i NM og noen internasjonale medaljer.

Lars ses støtt og stadig på judomatten, som oftest som trener i dag, men mangler fortsatt 1. dan.

I 2016 ble han med i en prosjektgruppe hos NIF som arbeider med trening for funksjonsnedsatte i Zambia, og ble i etterkant av sitt prosjekt her interessert i Judo for fred og deres arbeid.

Til daglig studerer han vernepleie ved HiOA.

Marit Øvstedal, varamedlem

Marit ØvstedalMarit hadde lenge en formening om at det å begynne med judo var en god idé. Men det ble med idéen helt fram til år 2000. Som fersk student troppet hun opp på NTNUIs judotrening, uten helt å vite hva hun gikk til. Etter mye moro, og en og annen skade i studietida, har kun stadige comeback på matta gjort at hun fortsatt kan hevde å drive med judo. Hovedgrunnen til at treningene stort sett kommer enkeltvis og med gode mellomrom, er at hun har jobbet til sjøs og på plattform i mange år og reiser mye på fritiden.

Det har også blitt noe reising med JFF. Marit ble med i Judo for fred i 2008, og er nå leder etter å ha vært styremedlem og nestleder fram til 2011. Hun har vært på JFFs årlige Partnermøte i India alle de 5 gangene det har blitt arrangert, og fikk endelig gleden av å besøke Kabul vinteren 2014. Hun var også en tur i Livingstone, Zambia i 2013 i forbindelse med oppstarten av prosjektet der.

Lars Tandle Kyllingstad, varamedlem

Lars Tandle KyllingstadLars utførte sitt første judokast i Sandnes Judoklubb i 1996. Høsten 2002 flyttet han til Trondheim for å studere, og da tok det ikke lang tid før han ble trener og styremedlem i judogruppa til studentidrettslaget NTNUI. Han ble værende i klubben lenge etter at han var ferdig med studiene, og innehadde rollen som NTNUIs hovedinstruktør helt frem til sommeren 2016. Nå trener Lars i Trondheim Judokwai. Han har graden 2. dan.

Lars ble involvert i Judo for fred tidlig i 2005, da han og Per-Einar Torbergsen reiste til Kabul som judotrenere i fem uker, noe han beskriver som en en fantastisk og uforglemmelig opplevelse. Kort tid etter ble han styremedlem, og i dag er han varamedlem og IT-ansvarlig. I tillegg til vervet i JFF var Lars instruktør for Norges Judoforbunds Trener 1-kurs i en årrekke.

Når han ikke er på judomatta jobber Lars som forsker innen fiskeriteknologi i SINTEF, hvor han jobber med matematisk modellering, simulering og programvareutvikling, med det formål å gjøre norsk fiskerinæring mer effektiv, miljøvennlig og sikker. Ellers beskriver han seg selv som friluftslivs- og treningsentusiast og en reiseglad mat- og vinelsker.

Torstein Midtlien, bistandskoordinator

Torstein har liten judoerfaring, men ble sommeren 2016 spurt om han ville være bistandskoordinator i Judo for fred.

Torstein jobbet som idrettsfrivillig fra juni 2010 til juni 2011 i Sør-Afrika i regi av Fredskorpset, og har senere skrevet en mastergrad innen internasjonal idrettsbistand ved Norges idrettshøyskole.

Han er utdannet kroppsøvingslærer og jobber til daglig som rådgiver hos Menko AS hvor han er kursansvarlig for Barne- og ungdomsarbeiderkurset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.